Qui som, i perquè?

SOM AQUI PER TREBALLAR PER UNA CIUTADANIA GLOBAL EN EL MARC DE LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

jornada 15.06.2019 018.JPG

         "L’Educació pel Desenvolupament (EpD) fa referència a un procés educatiu encaminat a generar consciència crítica pel que fa a la realitat mundial, i a facilitar eines per a la participació i la transformació social en clau de justícia i solidaritat. L’Educació pel Desenvolupament  pretén construir una ciutadania global crítica, políticament activa i socialment compromesa amb un desenvolupament humà just i equitatiu per a totes les comunitats del planeta." Diccionario de Educación para el Desarrollo. Celorio y López de Munain (coords.) Egoa ediciones.

          Aquest aprenentatge es conforma educant-nos, primer en les dimensions personal i de relació amb els altres (entorn proper) per, amb aquest bagatge, educar-nos en les dimensions social i de cura del medi, que ens capacitaran per esdevenir ciutadania activa i compromesa. Aprenem ciutadania practicant-la en contextos relacionals i, tot exercint-la en aquest àmbit local, aspirem a contribuir a la transformació del món des d’una perspectiva global.

       Aquest procés educatiu modula el sistema de valors, actituds i hàbits que aprenem des de petits i que, progressivament, ens ajudaran a esdevenir persones autocrítiques, crítiques, informades, i compromeses socialment, ecològicament i políticament.

       Tant les diferents dimensions educatives com els diversos nivells de corresponsabilitat social es desenvolupen necessàriament interrelacionats entre si, i poden donar lloc a un gran nombre d’accions, que poden estar promogudes per actors públics o privats. En tot cas, aquesta és una tasca complexa que implica la comunitat sencera, més enllà dels àmbits estrictament educatius.   

         Com a grup promotor hem fet tasques d'assessorament i coordinació a centres, comunitats, associacions i pobles. És una activitat sense ànim de lucre, voluntària , al servei de col·lectius que estiguin disposats a treballar per la transformació social i el desenvolupament humà.