“L'Educació per al Desenvolupament fa referència a un procés educatiu encaminat a generar consciència crítica sobre la realitat mundial i facilitar eines per a la participació i la transformació social en claus de justícia i solidaritat. L'Educació per al Desenvolupament pretén construir una ciutadania crítica, políticament activa i socialment compromesa amb un desenvolupament humà just i equitatiu per a totes les comunitats del planeta” (Celorio, G., López de Munain, A.: Diccionario de Educación para el Desarrollo, 2007).

L’EpD parteix del debat entorn al desenvolupament i la globalització, proposant una revisió dels fonaments sociopolítics que sustenten el model neoliberal i el seu impacte en una educació encaminada a reproduir-lo. Es pren el paradigma del desenvolupament humà i sostenible com a referència i l’EpD es converteix en una aposta pedagògica pel canvi social en els tres àmbits tradicionals de l’acció educativa: els sectors de l’educació formal, no formal i informal.

Aquest aprenentatge es conforma a través de 4 dimensions (sensibilització; educació – formació; investigació; incidència política i mobilització social) interrelacionades entre si, que poden donar lloc a un gran nombre d'accions i que poden estar promogudes per diferents actors públics o privats. La interacció d'aquestes dimensions es presenta com a necessària per a la transformació social. Qui som, i perquè?

         Hem fet tasques d'assessorament i coordinació a centres, comunitats o pobles, associacions... És un servei sense ànim de lucre, voluntari, al servei de col·lectius que estiguin disposats a treballar per la transformació social i el desenvolupament humà.

SOM AQUI PER TREBALLAR PER UNA CIUTADANIA GLOBAL EN EL MARC DE LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now