Projecte Balsareny

i Pere Casaldàliga.

Cultura de Pau

el-bisbe-pere-casaldaliga-la-veu-dels-po

En el context de Balsareny Educa, i a iniciativa del col·lectiu La Garsa, el primer trimestre de 2020, s’ha posat en funcionament una iniciativa de treball de participació ciutadana a l’entorn de la figura de Pere Casaldàliga.


A aquest inici de projecte, de seguida s’hi ha sumat la família d’en Pere, el Cercle Cultural i un petit nucli de voluntaris. Veureu que després de la primera gran trobada, ja es posa en marxa una comissió on hi ha l’Associació Araguaya i força entitats adherides.


L’objectiu compartit entre aquest primer nucli de treball no és altre que el de definir quines activitats i estructures es podrien posar en marxa per tal que Balsareny estigui lligat amb la figura del seu fill predilecte, Pere Casaldàliga i Pla, figura de talla internacional en el camp de la cultura de la Pau, la llibertat i la lluita per als més desafavorits.


En una primera trobada d’aquest nucli inicial, ja es va veure que hi havia el somni de treballar de manera ambiciosa per tal de compartir-ho amb el màxim d’entitats i persones tant de Balsareny com del món.


Així, i sense perdre massa temps, Balsareny Educa va coordinar una trobada amb entitats i persones per tal de fer una primera pluja d’idees sobre quines podrien ser les iniciatives a realitzar a curt, mig i llarg termini.

D’aquesta manera el dia 7 de març, durant el matí d’aquest dissabte,

una  cinquantena  de  persones  ens  vam  trobar  a  la sala petita del

Sindicat i vam realitzar aquesta sessió, el resultat de la qual tenim en

aquest mateix WEB.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La volada que està prenent questa iniciativa, ens fa pensar ja en un projecte que val la pena mantenir i reforçar. Per això hem cregut que tingui espai propi dins d’aquesta WEB per tenir-nos a tots informats, generar punt de trobada i donar-li l’embranzida que es mereix. Mirarem que aquest sigui un lloc on projectar la idea i recollir totes les opinions i propostes que es formulin a partir d’ara.

IMG_0235.JPG
IMG_0250_edited.jpg
IMG_0246.JPG
IMG_0237.JPG
IMG_0266.JPG
IMG_0256_edited_edited.jpg
IMG_0282.JPG
IMG_0262.JPG
IMG_0260.JPG
IMG_0269.JPG

L'acte va ser facilitat per l'equip de Balsareny Educa.  Conxita Planes, va fer una glossa de Pere Casaldàliga i Balsareny

En Lluís Viu, eplicant el projecte 'Memòria Històrica', i Xavi Novell presentant-ho a traves de la WEB Balsarenyeduca.info

Les  participants podien escriure idees en un paperograma preparat pels facilitadors de Balsareny Efuca.

El dissenyador Santi Giró, tot exposant  la importáncia de dissenyar un espai adequat i digne per a un centre d'interpretació, per la cultura de la Pau   Pere Casaldàliga

Jordi Vilanova va presentar  i centrar l'activitat segons la idea inicial: El paper de Balsareny  davant la figura de  Pere Casaldàliga.

Durant el matí van anar fent grups lliures de de discussió, que van anar aportant idees, que  hurien de ser classificades  per treballar-les en el futur immediat.