Una

primera reunió

          L'Equip d'Educació pel Desenvolupament, integrat per en Joan Bonals, en Benjamí Moliné i en Llorenç Planes, va convocar a entitats i serveis de Balsareny a una reunió per proposar un procés de participació i intercanvi per imaginar un Balsareny que es reconegui com a  comunitat que s'educa a ella mateixa. En aquesta reunió es va voler compartir la idea de pensar i somniar un poble excel·lent pel que fa a la tolerància, la capacitat d'incloure, la participació ciutadana, la sostenibilitat, la solidaritat i tots aquells elements de convivència social i natural.

BalsarenyEduca2 (1).jpg

Jornada de treball

jornada 15.06.2019 012.JPG

         El dia 15 de juny vam organitzar una matinal de treball a la Biblioteca Pere Casaldàliga,  amb l'objectiu d'analitzar, pensar, somniar i descriure possibles accions de millora a la nostra comunitat per tal de caminar en la línia d'un poble més inclusiu, solidari, sostenible i convivencial. D'aquesta manera  tothom podia dir-hi la seva. Sense límits ni retrets. Al final vam enumerar un seguit de propostes que en la propera reunió ens proposàvem de prioritzar i seqüenciar per dur-ne algunes -les de més consens i les més possibles- a la pràctica com més aviat millor. I ens vam convocar pel primer trimestre del curs 2019-2020.

Reunió d'octubre 

           El  dimarts dia 29 d'octubre del 2019  a les 20 hores, a la biblioteca,  vam fer una reunió, d'una hora per tal de treballar i seqüenciar el temes que havien sortit en la jornada de treball del mes de  juny.  L'equip facilitador havia fet un buidatge i es tractava de determinar quins projectes calia i podíem posar en funcionament. Es va mostrar la incipient pàgina web, que havíem decidit de dur a terme com a nexe informatiu.

Finalment, d'acord amb els assistents, es van formular les idees bàsiques de treball i les comissions o projectes que s'anirien treballant.

jornada 15.06.2019 001 (3).JPG

Sessió de treball al sindicat

IMG_0232.JPG

       La sessió  matinal de treball del sindicat , el dissabte dia 7 de març del 2020, va començar per  fer un seguiment dels tres projectes posats en funcionament per part dels participants: Web, Voluntariat i Memòria històrica. Seguidament vam iniciar el quart projecte, fruit d'una reunió feta al local d'entitats, amb el propòsit d'analitzar a través d'una dinàmica de pluja d'idees , quines iniciatives es podrien dur a terme per una vinculació estable entre la figura de Pere Casaldàliga  i Balsareny. Va ser extraordinàriament profitós i d'aquí en va néixer la  comissió Casaldàliga.